top of page

Reiki iniciacije

PODARIM VAM REIKI INICIACIJO !!!

No, v bistvu ni čisto zastonj. Cena je ena rum ploščica :)

rum ploščica_edited.png

KAJ JE REIKI?

Reiki je japonska tehnika ki v telesu sproži sprostitev in zmanjšanje stresa, ter preko tega aktivira proces samozdravljenja. Izvaja se s "polaganjem rok" in temelji na ideji, da skozi nas teče nevidna "energija življenjske sile" ki je tisto, zaradi česar smo živi. Če je človeška »energija življenjske sile« nizka, potem je verjetnost, da zbolimo večja, če pa je »energija življenjske sile« visoka, se počutimo bolj srečne in zdrave.

Beseda Reiki je sestavljena iz dveh japonskih besed - REI, ki pomeni "Božja modrost ali višja sila" in KI, kar pomeni "energija življenjske sile". Reiki je torej dejansko "duhovno vodena energija življenjske sile."

Za utemeljitelja te metode se smatra Japonskega gospoda po imenu Mikao Usui. Tehniko je prejel na zanimiv in pa kot vse take tehnike, malo mističen način. Nekega dne se je Mikao Usui povzpel na goro Kurama, kjer je med postom začel delati pokoro. Enaindvajseti dan je nad glavo nenadoma začutil Veliki Reiki. Hkrati se je duhovno prebudil in takrat mu je bilo dano, da je lahko sprejel in prevzel Reiki kot tehniko in kot zdravilo. Ko ga je preizkusil na svojem telesu in tudi na članih svoje družine, so vsi opazili takojšnje blagodejne rezultate tega zdravljenja.

Mikao Usui.jpg

Tretma se po večini občuti kot čudovito svetleče sevanje ali valovanje, ki teče skozi vas in okoli vas. Reiki obravnava celotno osebo, vključno s telesom, čustvi, umom in duhom, kar ustvarja številne blagodejne učinke, ki vključujejo sprostitev in občutke miru, varnosti in dobro počutje. Mnogi so poročali o čudežnih rezultatih.

INICIACIJA

Postopek učenja Reikija je presenetljivo preprost. Sposobnosti uporabe Reikija se ne uči po običajnem postopku, ampak jo mojster Reikija na učenca prenese z iniciacijo. Tako omogoči učencu, da izkoristi neomejeno zalogo "energije življenjske sile", da izboljša zdravje in kakovost življenja, ter lahko začne z izvajanjem Reiki tretmajev. Za vsako stopnjo Reikija je potrebna nova iniciacija.

Reiki sicer je duhovne narave, vendar ni religija in nima z njo nobene povezave. Nima nobene povezave z kakršno koli versko resnico in ničesar vam ni treba

Reiki iniciacija.png

verjeti, da se naučite in uporabljate Reiki. Pravzaprav Reiki sploh ni odvisen od prepričanja in bo deloval ne glede na to, ali verjamete vanj ali ne.

ŠTIRI STOPNJE REIKIJA


Pri reikiju imamo 3 stopnje, po tej pa sledi še učiteljska ali mojstrska stopnja.

Prva stopnja je namenjena predvsem delu na sebi in sicer na našem fizičnem telesu. Vemo pa, da je naše telo sestavljeno iz več ravni. Fizična raven je tista, ki jo lahko vidimo in čutimo tukaj. Večinoma ljudem nevidne ravni pa so čustveno telo, mentalno telo in duhovna telesa, ki se nahajajo v naši avri. Prva stopnja je namenjena fizičnemu telesu, ki se začne čistiti, spreminjati in uravnovešati.

Naslednja stopnja zajema čustveno in mentalno telo, začnejo se spreminjati naša čustva in misli tako da se uravnotežijo zato lažje in bolj spontano preidemo v popolno harmonijo. Nepotrebne misli, ki so za nas škodljive, destruktivne, gredo počasi stran, pojavlja se več tistih dobrih, pozitivnih.

Na 3. stopnji pa pridemo na duhovno raven. Tukaj se vse dela na tej, najvišji ravni in nato teče preko mentalne, čustvene v fizično.

SIMBOLI PRI REIKIJU. KATERE SIMBOLE POZNAMO?

Pri Reikiju poznamo 4 simbole. Vsak od njih ima poseben namen.

ČO-KU-REI  

poveča moč. Simbol privlači energijo moči, in ko se povežemo z njim, se povežemo s celostno strukturo moči, ki se nam ojača.

SEI-HE-KI

nam pomaga pri čustvih in pri mentalu, da smo bolj osredotočeni na tisto, kar je potrebno, da se očisti in gre stran tisto česar n potrebujemo več in da se avtomatsko aktivirajo pozitivna čustvena in mentalna stanja, da končno preidemo v psihofizično ravnovesje.

chokurei.jpg
seiheki.jpg

HON-ŠA-ZE-ŠO-NEN

pa je namenjen delu na daljavo. Energija namreč ne pozna časa in prostora.

DA-KO-MJO

se doda v 3. stopnji. Ta nas poveže z duhovno ravnjo, tako da smo sposobni videti, razumeti in živeti svet skozi najvišjo stopnjo zavesti. Običajno imamo ljudje težave, ker ne vidimo cele slike, vidimo le eno plat. Iz višje ravni pa vidimo sliko iz vseh ravni, lažje odpustimo travme, saj nam postane jasno, zakaj je do njih prišlo.

honshazeshonen.jpg
daikomio.jpg
bottom of page